Dr. sc. Nelson Leite e Sá

Nelson Leite e Sá, stekao prvostupničku diplomu zaštite okoliša pri sveučilištu u Coimbri (Coimbra Health School), stekao diplomu magistra znanosti održivih energetskih sustava pri sveučilištu u Aveiru, završio doktorski program klimatskih promjena i politike održivog razvoja pri tehničkom institutu (Instituto Superior Tecnico) te piše doktorsku disertaciju iz područja zaštite okoliša i medicine rada na nacionalnim školama za javno zdravstvo pri sveučilištu u Lisabonu (New University of Lisbon).

Ima ulogu u HSE (Health and Safety Executive) na autocestama u Lisabonu, rušenje i obnavljanje peći za staklo u Pilkington Glass-u u Liverpoolu, HSE savjetnik u privatnim tvrtkama iz Leirie, profesor tijekom šest godina u zdravstvenoj školi u Coimbri (Coimbra Health School). Njegovi veliki uspjesi bili su, između ostalog, predlaganje novog preddiplomskog studija zdravlja i sigurnosti te akreditacija prvih NEBOSH IGC tečaja u državama portugalskog govornog područja. Također, radio je kao konzultant pri izradi Portugalskog europskog tehničkog rječnika za NEBOSH.

Osnovao je te je direktor tvrtke iNLS Solutions, Lda gdje su autorizirani NEBOSH IGC i ICC, IEMA certifikat iz upravljanja okolišem i drugi tečajevi povezani s okolišem te ovlašćeni CIEH tečajevi iz područja sigurnosti hrane.

Kao akreditirani trener već je razvio treninge vezane za NEBOSH certifikat zaštite na radu u Coimbri i Lisabonu u Portugalu, u Luandi u Angoli, u Rio de Janeiru i São Paulo u Brazilu te u Maputu u Mozambiku.

Također ima i OPITO BOSIET + MIST certifikate.